Groen

Het gebouw waarin @Ecofactorij huist, heeft de vorm van een beukenblad.

Over Ecofactorij

Groen binnen

Het pand zit barstensvol innovatieve energie-oplossingen: van zoutwanden die warmte en koude bufferen tot de eerste generatie foliezonnecellen en olivijnsteen. Het gebouw gebruikt vrijwel geen fossiele energie voor de koeling en verwarming van het gebouw.

De zoutpanelen in de vloer en de wanden slaan de warmte van overdag op door te smelten en geven de warmte ‘s nachts af als het zout weer stolt.

En zoals dat gaat met innoveren: sommige toepassingen blijken sterk, anderen pakken anders uit dan gehoopt. Wat wij leren over duurzaam bouwen, dragen we graag uit.

Groen buiten

Aangezien de gehele pui van glas is, heb je vanaf elke plek in de vergaderruimte zicht op de natuurtuin met meidoorn. Sinds kort staat er een insectenhotel in de tuin.

Het gebouw waarin @Ecofactorij huist, heeft de vorm van een beukenblad. De gestileerde vorm van het logo van de gemeente Apeldoorn toont onze ambitie om duurzaam te ondernemen.

@Ecofactorij is de toegangspoort van het bedrijventerrein Ecofactorij dat nu tien jaar bestaat. Alle bedrijven die op de Ecofactorij gevestigd zijn, spannen zich extra in op het gebied van duurzaamheid.

Adviesbureau Sparkling Projects is eigenaar van @Ecofactorij en heeft op de eerste en tweede verdieping haar kantoren.